latinica  ћирилица
14/11/2018 |  13:26 ⇒ 16:21 | Autor: Agencije

Todorić iznosi odbranu

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je doveden na ispitivanje u zagrebačko županijsko državno tužilaštvo gdje iznosi svoju odbranu za izvlačenje novca iz Agrokora.

Njegova advokat Јadranka Sloković najavila je da će iznijeti obranu "u jednom i drugom postupku". Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, kao i 12 Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog kredita što ih je investicioni fond "Nexus Private Equity Partneri" preko kompanije Neksus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage, Todorić nije ispitan u tužitlaštvu, ali je sve sumnje u svoju krivicu odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona.

Istovremeno, vanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravlja, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove odbrane na odluku o istražnom zatvoru.

Slokovićeva je ranije rekla da će prvo pokušati da ospore osnovanost odluke o istražnom zatvoru, te da ako vanraspravno vijeće potvrditi tu osnovanost, da će zatim u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz kauciju.

Očekuje se da će odluka o žalbi biti sutra donesena, a neće biti javno saopštena dok je ne prime stranke u postupku, što može biti i dan kasnije.