latinica  ћирилица
14/11/2018 |  18:34 | Autor: TANЈUG

Srpskoj ambasadi u Parizu stižu pisma izvinjenja Francuza

Osjećam se lično uvrijeđenim onim što se dogodilo 11. novembra u vezi sa predsjednikom Republike Srbije, drage mnogim Francuzima i, u njihovo ime, upućujem izvinjenje srpskom narodu, koga je predstavljao vaš predsjednik, poručio je Fransoa Dulon de Rone u pismu upućenom ambasadoru Srbije u Francuskoj.
Ambasada Srbije u Parizu (Foto: www.mfa.gov.rs) -
Ambasada Srbije u Parizu (Foto: www.mfa.gov.rs)

"Saznao sam za nimalo ljubazno ophođenje prema gospodinu Aleksandru Vučiću, predsjedniku Republike Srbije, tokom Komemoracije stogodišnjice primirja 11. novembra 2018. godine ispod Trijumfalne kapije na trgu Zvijezde u Parizu", piše Dulon de Rone u jednom od brojnih pisama koje sa sličnim porukama upućuju građani Francuske na adresu srpske ambasade u Parizu.

Dulon de Rone dalje navodi: "Vjerujte, gospodine ambasadore, da mnogi Francuzi, kojima i ja imam čast da se pridružim, ne razumiju ove loše manire i da su zgroženi kada vide kako se neprekidno francusko-srpsko prijateljstvo 'loše' tretira".

Ime mog djeda, Dulong, generala imperije, piše dalje u pismu, ugravirano je, kao i imena svih imperijalnih generala, pod Trijumfalnom kapijom.

"I baš zbog toga, ja sam vrlo osjetljiv na ono što se dešava na tom svetom mjestu", kaže Dulon de Rone i zaključuje:

"Zamolio bih vas, gospodine ambasadore, da prenesete ovu poruku gospodinu Vučiću, molim vas da vjerujete u moje visoko poštovanje."