latinica  ћирилица
15/11/2018 |  08:57 | Autor: B92

Tomić: Јa sam kriv, ali niko neće dirati moje igrače!

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić naglasio je poslije poraza od Monaka u Beogradu ekipa mora pronaći način da brzo reaguje.
Milan Tomić - Foto: Novosti.rs
Milan TomićFoto: Novosti.rs

"Crveno-bijele" je koštao veliki broj izgubljenih lopti i olako primljenih poena, tako da poslije sedmog kola takmičenja u Evrokupu imaju četiri pobjede i tri poraza.

Ovo im je bio drugi uzastopni poraz u ovom takmičenju, i još jedan na kojem je primljen, po njemu, veliki koševa.

"Ovo je već druga ovakva utakmica u Evrokupu, Ulm nam je dao 95, a Monako 91 poen. Ovo je bila najbolja odbrana prije Ulma u Evrokupu. I onda primimo više od 180 poena u dva meča. S druge strane, ako počneš utakmicu a da ne igraš odbranu, kao što smo mi počeli, kao što se nama desilo u drugom poluvremenu i prvoj četvrtini, onda prednost imaju gosti. Kada je 45:44, poen za poenom, to je po meni prednost gostiju. Јa sam pokušao to da promjenim, da natjeram svoje igrače da igraju bolju odbranu, a reakcija je bila primljenih 32 poena u trećoj četvrtini. Moramo nešto da naučimo iz ove utakmice koju smo izgubili i da što pre reagujemo", poručio je Tomić.

On kaže da će ovo biti velika lekcija za njegove izabranike, ali i da će se samo napornim radom poboljšati igra i rezultati u nastavku takmičenja.

"Nema plakanja, od toga niko ništa nije dobio. Može samo da nastavi da se radi, samo tako se izlazi iz krize. Ne treba kriviti igrače za poraz. Јeste da smo u poslednjim utakmicama imali veći broj izgubljenih lopti nego na početku sezone, ali igrači nisu kompjuteri. Pogrešni pasovi su sastavni dio i košarke. Ali nema kukanja. Iz ovakvih poraza treba da izađemo snažniji, a to se postiže samo radom", izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde.

Na pitanje a ko je kriv za poraz, ako nisu igrači, Tomić je pomalo rezignirano odgovorio:

"Pa eto, ja sam kriv. Uvijek je trener kriv. To su moji igrači. Ako hoćete da saznate ko je kriv, onda ja sam kriv i moje igrače niko neće dirnuti dok sam ja trener. Mislim da ne treba ulaziti u sve sa tim ko je kriv. Poslije utakmice sa Brešom vaše pitanje je bilo da li smo razmišljali da kaznimo igrače? Poslije 11 pobjeda mi smo razmišljali o nekoj premiji. Nijedan tim ne može da ide uzlaznom linijom u cijeloj sezoni, to stalno govorim. Kako je prošle godine krenuo Real? Imao je sedam poraza", zaključio je Tomić.