latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:00 ⇒ 13:15 | Autor: RTRS

Pripadnici Policijske uprave Foča dobrovoljno darivali krv

U susret Krsnoj slavi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Aranđelovdana akciji dobrovoljnog darivanja krvi pridružili su se i pripadnici Policijske uprave Foča.

Dvadesetčetvorogodišnji Vladimir Јoković jedan je od sedamnaest pripadnika Policijske uprave Foča koji je darivao dragocjenu tečnost. Prvi put krv je darivao kao student Policijske akademije u Banjaluci.

- Nastaviću i u narednom periodu da se odazivam na akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Drago mi je da mogu pomoći nekome kome ta krv može spasiti život - ističe Vladimir Јoković. 

U Regionalnom centru Foča, Zavoda za tranfuzijsku medicinu Republike Srpske, ističu značaj policijskih akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

- Uvijek nam je drago da vidimo te ljude i oni nam poprave zalihe krvi, što nam svakako mnogo znači. Svaka akcija je dobrodošla - napominje transfuziolog Maja Kujundžić. 

Osim novembarske akcije u susret Aranđelovdanu, Ministrarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje i akcije dobrovoljnog darivanja krvi povodom Dana policije i početkom ljeta.