latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:10 ⇒ 12:05 | Autor: SRNA

Počelo takmičenje u pisanju članaka pod nazivom "Upoznaj Srpsku"

"Vikimedijina zajednica Republike Srpske" organizuje takmičenje u pisanju članaka na srpskom jeziku na "Vikipediji" pod simboličnim nazivom "Upoznaj Srpsku", čiji cilj je povećanje broja kvalitetnih članaka o Republici Srpskoj.
Vikemedija zajednica Srpske - Foto: RTRS
Vikemedija zajednica SrpskeFoto: RTRS

Iz "Vikimedijine zajednice" saopšteno je da je takmičenje počelo danas i da će trajati do 15. decembra, te da je tematski usmjereno ka stvaranju sadržaja u vezi sa Republikom Srpskom na "Vikipediji" kao jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice.

Članci treba da budu napisani u skladu sa "Vikipedijinim" smjernicama, enciklopedijskim stilom i pravilima takmičenja.

Stručni žiri će ocijeniti članke, a tri takmičara sa najviše bodova biće nagrađena vrijednim nagradama, istaknuto je u saopštenju.

U okviru projektnih aktivnosti biće održan uređivački maraton i foto-tura.

Ovogodišnje prateće projektne aktivnosti biće relizovane u Višegradu, u saradnji sa Srednjoškolskim centrom "Ivo Andrić" u ovoj opštini, kao i Foto-klubom Višegrad, te višegradskim Opštinskim odborom Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".

Osim partnera iz Višegrada, projekat je podržan i od urednika banjalučkog veb-sajta "Srbi u BiH - kroz epohe i sudbine".

U saopštenju je navedeno da će uporedo sa realizacijom projektnih aktivnosti u Republici Srpskoj, međunarodni partneri - "Vikimedija Levant" i "Vikimedijina korisnička grupa Grčka" organizovati uređivačke radionice posvećene Republici Srpskoj.

Projekat se realizuje u organizaciji "Vikimedijine zajednice Republike Srpske", a pod pokroviteljstvom "Zadužbine Vikimedija".