latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:24 | Autor: RTS

Ves Braun: Vidić može da bude trener Јunajteda!

 - Foto: FONET
Foto: FONET

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i Engleske reprezentacije Ves Braun izjavio je da mu je Nemanja Vidić prijatelj i neko ko može da bude trener Јunajteda.

"On je sjajan momak, vođa i moj prijatelj. Odigrali smo par odličnih sezona, osvojili dosta trofeja, ako on želi da postane trener Mančester junajteda, on ima ličnost za tako nešto. Želim mu sve najbolje", izjavio je Braun za Vidića.

Nemanja Vidić je nedavno komentarišući gradski derbi između Sitija i Јunajteda izjavio da ima ambicije da zapone trenersku karijeru.

"Na početku sezone bilo je teško po Јunajted, izgubili smo nekoliko utakmica, poslednjih nedjelja smo imali dobre utakmice, računajući pobjedu nad Јuventusom, nadam se da ćemo nastaviti tu seriju i da ćemo završiti sezonu na najbolji način".

Braun nije mogao da uporedi Murinja i Fergusona, ali je izjavio da su to dva zaista velika trenera.

"Teško ga je porediti sa Fergusonom. Hoze je prije i sa Јunajtedom takođe osvajao dosta trofeja. On bi želio nove igrače u ekipi, da li će to biti u januaru to ne znam, ali pokušaće da uradi veliku stvar", dodao je Braun.

Engleski fudbaler izdvojio je najbolje igrače protiv i sa kojima je igrao.

"Veoma teško pitanje, igrao sam protiv mnogo dobrih igrača, Ronalda i Mesija, ali najbolji protiv kojeg sam igrao je Zidan, njemu nisam mogao da priđem i nisam znao kako da ga čuvam. Najbolji sa kojim sam igrao je Rajan Gigs definitivno". 

Braun je prokomentarisao i pobjedu Crvene zvezde na Liverpulom kao veliki podvig srpskog šampiona.

"Zvezda pokušava nešto da napravi i izgradi i zabilježila je sjajnu pobjedu, sada svaka ekipa koja dođe da igra protiv Zvezde imaće u mislima kako je prošao Liveprul". 

Braun je najveći trag ostavio u Mančesteru, za koji je upisao 232 ligaška meča.

Bio je dio tima Aleksa Fergusona koji je osvojio pet titula Premijer lige i dva trofeja Lige šampiona.

Tokom karijere nastupao je još za Sanderlend, Blekburn i indijsku Keralu za koju je nastupao prošle sezone.

Za reprezentaciju Engleske nastupao je u periodu od 1999. do 2010. godine i u tom periodu upisao 23 nastupa.