latinica  ћирилица
15/11/2018 |  11:56 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Pet godina od formiranja CЈB Prijedor(VIDEO)

Policijska uprava Prijedor danas je obilježila pet godina od formiranja Centra javne bezbjednosti u Prijedoru. Svečanosti je prisustvovao direktor Policije Republike Srspke Darko Ćulum, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, te brojne zvanice koje su dočekane ispred zgrade Policijske uprave Prijedor.

Tu je i održana predaja raporta direktoru Policije Republike Srpske, Darku Ćulumu, ispred počasne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predajom raporta direktoru Policije Republike Srpske, ozvaničen je početak obilježavanja pet godina od formiranja Centra javne bezbjednosti u Prijedoru. Najviši zvaničnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saglasni – formiranje Centra javne bezbjednosti Prijedor, opravdalo je očekivanja.

"PU Prijedor je jedna jako organizovana uprava koja je opravdala očekivanja, i bitno je napomenuti važnost prelaska iz  CЈB u policijsku upravu novom organizacijom ministarstva unutrašnjih poslova", naglasio je inistar Lukač.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum istakao je da CЈB Prijedor ima problem jer pokriva nekoliko opština a blizu je granici sa Hrvatskom i Federacijom BiH.

"Tako da se pokazalo da je ova odluka o reorganizaciji bila ispravna", dodao je Ćulum.

Dalibor Ivanić, načelnik PU Prijedor, istakao je da je lična i imovinska bezbjednost podignuta na jedan viši nivo, i izrazio uvjerenje da je uprava opravdala i bezbjednosna očekivanja građana, te da su ojačali povjerenje građana u policiju.

Postignuti dobri rezultati u radu u poslednjih pet godina, bezbjednost na većem nivou, pad krivičnih djela i njihova veća rasvjetljenost ali i manje saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, dokaz su koji potvrđuju opravdanost formiranja današnje Policijske uprave Prijedor.

Dosadašnjim radom zadovoljne i lokalne vlasti, koje se na svoj način doprinose stvaranju bezbjednosnog ambijenta.

U okviru današnje svečanosti, položeni su vijenci na Spomen obilježje „Za krst časni“ ali i održana Svečana akademija na kojoj ej prikazan dokumentari film o radu Policijske uprave Prijedor, pod nazivom „Naših 5“, rađen u produkciji RTRS-a.