latinica  ћирилица
15/11/2018 |  16:12 ⇒ 16:25 | Autor: SRNA

Brnabićeva položila cvijeće na srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku

Premijer Srbije Ana Brnabić danas je položila cvijeće na srpsko vojničko groblje na Zejtinliku u Solunu i odala počast stradalima.
Ana Brnabić sa Đorđem Mihailovićem - Foto: SRNA
Ana Brnabić sa Đorđem MihailovićemFoto: SRNA

Ona je razgovarala sa čuvarem groblja Đorđem Mihailovićem, koji već pola vijeka dočekuje i ispraća posjetioce ovog memorijala, u kojem su sahranjeni posmrtni ostaci srpskih vojnika poginulih u Prvom svjetskom ratu.

Brnabićeva će kasnije danas učestvovati na Trećem samitu u Solunu, gdje će govoriti na panel-diskusiji o regionalnoj saradnji i evropskim integracijama.

Na panel-diskusiji govoriće i premijeri Grčke i Bugarske, Aleksis Cipras i Bojko Borisov, kao i zamjenik premijera Rumunije Ana Birčal.

Učesnici solunske konferencije razgovaraće o izazovima, prioritetima, kao i ekonomskoj i političkoj perspektivi zapadnog Balkana, najavljeno je ranije iz Vlade Srbije.

Prije Soluna, Brnabićeva je ranije danas u Sofiji, na Evropskom startap samitu, rekla da sve vlade zemalja zapadnog Balkana imaju ogromnu odgovornost da privrede oslonjene na investicije transformišu u ekonomije zasnovane na inovacijama i startapovima.

Ona je, prilikom otvaranja ovog skupa, istakla da je digitalizacija vlade i uprave važna i stimulativna za startapove, ukazavši i na značaj novih podsticaja, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Brnabićeva je navela da Srbija radi na izmjeni poreskih okvira i da će, ako one i budžet prođu Skupštinu, od početka sljedeće godine postojati 80 odsto odbitka na porez na dobit za kompanije koje ulažu u inovacije.

Predsjednik Vlade Srbije danas se u Sofiji sastala sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim.