latinica  ћирилица
15/11/2018 |  16:13 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Derventa: Prijem i novčana pomoć za majke sa troje i više djece

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić organizovao je drugi prijem ove godine za 20 majki koje su rodile treće i svako naredno dijete, i uručio im novčana sredstva u ukupnom iznosu od 13.100 KM.

Simić je istakao da je opštinsko Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti u drugoj polovini ove godine primilo 20 zahtjeva majki koje su rodile troje i više djece za novčanu pomoć.

"Drugi put se sastajemo ove godine, a tradicionalno već povodom rađanja trećeg i svakog narednog djeteta. Možemo to učiniti i na drugi način, ali ovo je jedno zadovoljstvo, da se okupimo svi i da nam ovaj događaj ostane lijepa uspomena", rekao je Simić.

On je podsjetio da lokalna zajednica majkama koje su rodile treće i svako naredno dijete izdvaja 600 KM jednokratne novčane pomoći, za blizance je to iznos od 2.000 KM, a za trojke 3.000 KM.

Radenka Bilić je prije dva mjeseca rodila kćerku Nataliju, koja je četvrto dijete u porodici.

"Bogu hvala, mnogo smo srećni, želimo da imamo još djece. Zanimljivo je, nema dosade, stiže se sve. Zahvalnost načelniku na prijemu i poklonima", rekla je Bilićeva.

Opštinskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti je od početka godine do danas ukupno 38 majki podnijelo zahtjev i iz budžeta im je isplaćeno 23.900 KM.