latinica  ћирилица
15/11/2018 |  19:03 | Autor: SRNA

Predmet "Danilo Cicović i drugi": Nastavljeno čitanje optužnice

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno čitanje optužnice protiv 27 lica u predmetu "Danilo Cicović i drugi", koja se terete se za višemilionske krađe vozila.
Sud BiH - Foto: RTRS
Sud BiHFoto: RTRS

Za krađu najmanje 200 vozila optužnica tereti Danila Cicovića, Enisa Mandala, Vladimira Krsmanovića, Zorana Mirjanića, Marka Trifkovića, Srećka Trifkovića, Srećka Mandića, Slavena Dakića, Miroslava Ćepu, Davora Ninkovića, Tomislava Petrovića, Gorana Nižića, Bojana Staševića, Ferdu Vukoju, Njegoslava Milinkovića, Bojana Košarca, Miroslava Pajića, Milorada Mirkovića, Sretu Pajića, Zorana Čobovića, Јozu Markića, Punišu Purkovića, Dalibora Vaskovića, Mirsada Brkića, Miroslava Škobu, Branislava Gordića i Nikolu Radića.

Federalni mediji prenose da je tokom policijske akcije "Volan" otkriveno da su ova lica, raspoređena u grupama, imala iznajmljene garaže u sarajevskim naseljima Butmir, Pejton, Koševsko Brdo, Otes i Čengić Vila, gdje su skrivala ukradena vozila.

Optuženi Sreto Pajić i Davor Ninković, koji su djelovali na području sarajevske opštine Ilidža, u većinu pohoda krenuli su u vozilu "pežo", vlasništvo Ninkovićeve supruge.

Nakon što bi odabrali vozilo, prilazili bi lijevim vratima i rezali bravu te bi, uz pomoć dekodera, pokretali automobile.

Tužilac DŽermin Pašić je, čitajući opširnu optužnicu, rekao da su jedne prilike Enis Mandal i Miroslav Pajić zatečeni u Vogošći, u vozilu "be-em-ve" koji im je služio kao takozvani borbenjak.

Ugledavši policiju, udarili su u policijski "golf pet", a s njima u društvu bilo je i nepoznato lice koje je uperilo pištolj u policajce. Tom prilikom u desnu podlakticu ranjen je Miroslav Pajić.

U optužnici je i Јozo Markić, koji je, s njemu poznatim osobama, "operisao" na području Hercegovine.

Vozila, koja su mahom ukradena u Čitluku i Mostaru, završavala bi u Konjicu, odakle ih je preuzimao Zoran Mirjanić, te prevozio u Višegrad. Neka od vozila završavala su za mali novac na auto-otpadu u Grudama.

Naredno ročište u predmetu "Danilo Cicović i drugi" biće održano 29. novembra.