latinica  ћирилица
16/11/2018 |  13:48 ⇒ 15:46 | Autor: SRNA

Otkriven spomenik poginulim borcima u Brdu kod Mrkonjić Grada

U Brdu kod Mrkonjić Grada danas je osveštano i otkriveno novoizgrađeno spomen-obilježje za 10 poginulih boraca i četiri civilne žrtve rata iz ove mjesne zajednice. Spomenik su otkrili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović, načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić i predstavnici porodica poginulih.
Mrkonjić Grad - Savanović, Aničić - otkriven spomenik poginulim borcima - Foto: SRNA
Mrkonjić Grad - Savanović, Aničić - otkriven spomenik poginulim borcimaFoto: SRNA

Savanović je rekao da se na ovaj način iskazuje poštovanje i zahvalnost prema onima koji su dali život za Republiku Srpsku i slobodu na ovim prostorima.

"Oni su bili pripadnici 11. Lake mrkonjićke pješadijske brigade koja je imala veliki borbeni put i koja je možda bila najoperativnija jedinica u 30. Diviziji Vojske Republike Srpske", istakao je Savanović.

On je naglasio da će i u budućnosti nastojati da pomažu porodicama poginulih.

Aničićeva je poručila da nastradali žive dok žive uspomene na njih.

"Najmanje što možemo da uradimo je da podignemo spomenike, služimo parastose, polažemo vijence i da ih nikad ne zaboravimo", navela je Aničićeva.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Duško Miletić rekao je da je ovo najmanje što se može učiniti za stradale.

Vrijednost investicije je oko 17.000 KM, a sredstva su obezbijedili opština Mrkonjić Grad i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.