latinica  ћирилица
16/11/2018 |  15:18 ⇒ 15:20 | Autor: SRNA

Banjaluka: Počela sanacija saobraćajnice od Palasa do Ekvatora

Sanacija oštećenja kolovoza centralne gradske saobraćajnice na dijelu od hotela "Palas" do zgrade "Ekvator" u Banjaluci počela je danas, u okviru investicionionog održavanja, a procijenjena vrijednost radova iznosi 35.000 KM, rečeno je Srni u banjalučkoj Gradskoj upravi.
Rekonstrukcija ulice u centru Banjaluke - Foto: SRNA
Rekonstrukcija ulice u centru BanjalukeFoto: SRNA

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da sanacija oštećenja kolovoza u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na potezu od Bulevara Cara Dušana do ukrštanja sa Ulicom Marije Bursać, predviđa zamjenu habajućeg asfaltnog sloja, te sanaciju oštećenih ivičnjaka i nivelisanje postojećih šahtova.

Saobraćaj će se ovom dionicom u toku radova odvijati bez prekida, jednom kolovoznom trakom, a biće postavljena i privremena signalizacija.

U okviru investicionog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica, u toku je proširenje saobraćajnice u Ulici Mlađe Ćusića u naselju Drakulić, pri kraju su radovi u ogranku Ulice Franca Šuberta prema Novom groblju u naselju Pobrđe, a nedavno je postavljen novi asfalt u dijelu Ulice Milana Brankovića u naselju Kočićev vijenac.