latinica  ћирилица
16/11/2018 |  17:19 | Autor: SRNA

Žaljenje zbog propusta na ceremoniji u Parizu

Francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni danas je na sastanku sa premijerom Anom Brnabić još jednom izrazio žaljenje zbog propusta na ceremoniji u Parizu, naglasivši da Francuska ne zaboravlja odlučujuću ulogu koju je Srbija imala u Prvom svjetskom ratu.
Frederik Mondoloni i Ana Brnabić (foto: Vlada Srbije) -
Frederik Mondoloni i Ana Brnabić (foto: Vlada Srbije)

Brnabićeva je sa Mondolonijem razgovarala o predstojećoj posjeti francuskog predsjednika Emanuela Makrona Srbiji i bilateralnim odnosima dvije države, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je naglasila da je važno da dvije zemlje rade na unapređenju sveukupnih odnosa, posebno imajući u vidu ulogu i žrtve Srbije u Prvom svjetskom ratu, kao i prijateljske odnose Srbije i Francuske kroz istoriju.

Brnabićeva je istakla da će predstojeća posjeta Makrona Srbiji početkom decembra biti podsticaj intenzivnijoj saradnji dvije zemlje kako na političkom, tako i na ekonomskom planu i biti važan signal francuskim kompanijama da ulažu u Srbiju.

Mondoloni je obavijestio Brnabićevu da se radi na pripremi više sporazuma u nekoliko važnih oblasti, za koje se očekuje da budu potpisani tokom Makronove posjete Beogradu, te dodao da postoji veliko interesovanje francuskih firmi za ulaganja u Srbiji.