latinica  ћирилица
17/11/2018 |  17:50 ⇒ 22:45 | Autor: B92

Zverev prvi finalista Londona

Aleksander Zverev je napravio veliki uspjeh, igraće za titulu na ATP tur finalu u Londonu. I to ne bilo kakav uspjeh, pobijedio je Rodžera Federera, 7:5, 7:6 (5).
Aleksander Zverev i Rodžer Federer - Foto: Getty Images
Aleksander Zverev i Rodžer FedererFoto: Getty Images

Poslije 22 godine, on će biti prvi Nijemac u finalu završnog turnira. Bio je bolji od Švajcarca, ali i od londonske publike koja je očigledno navijala za Rodžera.

U drugom setu, prilikom jednog poena, Zverev je prekinuo igru jer je loptica ispala iz džepa jednom dječaku, skupljaču loptica. Poen je morao da se ponovi, ali je uslijedila neshvatljiva reakcija publike koja je zbog toga zviždala Zverevu.

I na kraju meča, nije dobio ovacije kakve je zaslužio, ali to ne smije da mu bude prepreka jer je ostvario jedan od najvećih trijumfa do sada. Osim tri masters titule, sada ima najmanje finale završnog turnira u kojem će mu protivnik biti bolji iz meča Novaka Đokovića i Kevina Andersona.

U prvom setu, oba tenisera su bili sugurni na svom servisu. Nešto slično kao u prvom setu između Đokovića i Čilića, tako su i Federer i Zverev bili na visini zadatka.

Ipak, prvi je popustio Federer i to u 12. gemu. Netipično za njega, dozvolio je protivniku tri brejk i set lopte, Zverev je to iskoristio i dobio početni set poslije tačno 41 minuta igre.

U drugom setu, Federer je bio taj koji je prvi napravio brejk i to u trećem gemu. Poveo je sa 2:1, ali onda kada se očekivalo da potvrdi brejk, Zverev je uzvratio istom mjerom i izjednačio na 2:2.

U narednih osam gemova nije bilo brejka i tako su Zverev i Federer morali da odluče o pobjedniku seta u taj-brejku.

Na 4:4, Zverev je dobio poen, a onda je Federer pogriješio na mreži i Zverev je stigao do dvije meč lopte.

Rodžer je na svoj servis prvu spasao, ali ne i drugu. Odlično je Nijemac izgradio poen, natjerao Federera u defanzivu, a onda meč završio prelijepim bekhend volej udarcem

Drugi polufinalni meč u "O2 areni" između Đokovića i Andersona počinje u 21 čas.