latinica  ћирилица
17/11/2018 |  19:31 ⇒ 22:32 | Autor: RTRS

GO SDS-a odbio žalbe o isključenju; Bjelica traži smjenu stranačkog rukovodstva

U Istočnom Sarajevu završena je maratonska sjednica Glavnog odbora SDS-a, koja je počela u podne.

Predsjednik stranke, Vukota Govedarica, saopštio je zaključke Glavnog odbora SDS-a. Govedarica je rekao da je Glavni odbor razmatrao odluke o isključenju članova Obrena Petrovića, Kostadina Vasića i Uroša Vojinovića i odbio njihove žalbe, te iz članstva isključio Nebojšu Marića i Danijela Јošića i raspustio Gradski odbor SDS-a u Doboju.

- Oni od danas zvanično nisu članovi SDS-a - poručio je Govedarica.

On je naveo da je Glavni odbor pružio podršku njemu i rukovodstvu stranke. Rekao je da SDS-a neće sarađivati sa SNSD-om i da nova Vlada neće imati podršku ove stranke.

Sjednicu Glavnog odbora ranije je napustio potpredsjednik stranke Milovan Bjelica koji je izjavio da je potrebna smjena kompletnog rukovodstva SDS-a i potvrdio da je predao spisak u ime više od jedne trećine delegata Skupštine SDS-a i da se prema statutu mora održati skupština u roku od deset dana.

Bjelica je rekao novinarima da bi dnevni red trebalo da se odredi na samoj Skupštini SDS-a.

- Cilj nam je da se stabilizuje situacija u SDS-u. Smatram da te stabilnosti nema bez novih unutrastranačkih izbora. Potrebna je smjena komletnog rukovodstva stranke - rekao je Bjelica.

Bjelica je istakao da svoje stavove iznosi unutar SDS-a i da nijednim postupkom ne pokazuje da radi mimo stavova stranke.

- Sloboda mišljenja je svakome zagarantovana i zato se borim da bude održana Skupština da bi se zauzeli određeni stavovi - objasnio je Bjelica i dodao da se neće vraćati na sjednicu Glavnog odbora.

On je napomenuo da je 28 godina u ovoj stranci, da je gradio i da ne razmišlja o bilo kakvoj poziciji u SDS-u, ali je istakao da će voditi računa o svojoj lokalnoj zajednici i Izbornoj jedinici kojoj pripada.