latinica  ћирилица
18/11/2018 |  11:43 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

Ugljevik: Upola manje cijene grijanja u odnosu na okolne opštine

Zahvaljujući Termoelektrani Ugljevik, mještani ove podmajevičke varošice daljinsko grijanje plaćaju skoro upola manje u odnosu na korisnike usluga toplana u drugim gradovima u Republici Srpskoj. Povoljne vremenske prilike omogućile su nastavak proširenja toplovodne mreže, tako da je ove grijne sezone oko 200 korisnika više u odnosu na prošlu godinu.

Proširenje toplovodne mreže u Ugljeviku nije išlo očekivanom dinamikom, ali su problemi prevaziđeni, a lijepo vrijeme iskorišteno za finalizaciju planiranog projekta.

Nakon izgradnje dvije nove podstanice omogućen je priključak za oko 200 novih korisnika, ističu u upravi preduzeća.

"Cijena za fizička lica i za adruštvene organizacije iznosi 1,67 KM , a za prvana lica 3,21 KM. Imamo oko 1.004 korisnika ili ukupno 72.339 metara kvadrtanih grejne površine", rekao je Dragan Gajić, direktor "Termonove" Ugljevik.

Poređenja radi, cijena gradskog grijanja u Bijeljini je 2,70 KM, a ništa jeftinije nije ni u drugim gradovima, tako da Ugljevičani, zahvaljujući toplotnoj energije iz termoelktrane, imaju najjeftinije grijanje u regiji.

Za proširenje mreže centralnog grijanja u Ugljeviku, RiTE je preko svog preduzeća "Termonova" investiralo 460.000 KM.

Osim novih korisnika, proširenjem toplovoda i izgradnjom podstanica, poboljšan je kvalitet grijanja dosadašnjim korisnicima.