latinica  ћирилица
18/11/2018 |  12:45 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

Savjet ministara na narednoj sjednici o migrantima

Savjet ministara će i na narednoj sjednici, zakazanoj za četvrtak, 22. novembra, razmatrati informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.
Migranti u Bihaću - Foto: klix.ba
Migranti u BihaćuFoto: klix.ba

Na internet stranici Savjeta ministara navodi se da je na dnevnom redu sjednice Nacrt osnova za zaključivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija.

Pred ministrima će se naći informacija o bilateralnim sastancima ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara Ismira Јuske sa ministrom saobraćaja i infrastrukture Turske DŽahitom Turhanom i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović o projektu izgradnje brze ceste Beograd-Sarajevo.

Biće riječi i o Prijedlogu plana aktivnosti Programa ekonomskih reformi BiH za period 2019-2021. godine.

Savjet ministara razmotriće informaciju o održavanju trećeg sastanka Pododbora za transport, energiju, životnu sredinu i regionalni razvoj između EU i BiH u Briselu 13. decembra.

Na dnevnom redu sjednice su Prijedlog odluke o ponavljanju količina tarifnih kvota u 2018. godini koje se odnose na uvoz sirovog šećera od šećerne trske za rafinisanje i Prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u BiH za 2019. godinu.

Pred ministrima će se naći Prijedlog srednjoročnog programa rada Savjeta ministara 2019-2021.