latinica  ћирилица
19/11/2018 |  08:12 ⇒ 15:12 | Autor: RTRS

U Trebinju premijerno prikazan film "Јužni vetar"

Film "Јužni vetar" reditelja Miloša Avramovića premijerno je prikazan u Trebinju.
"Јužni vetar", premijera u Trebinju - Foto: SRNA
"Јužni vetar", premijera u TrebinjuFoto: SRNA

Premijera, kojoj su prisustvovali i neki od aktera filma bila je posebno emotivna jer je u ovom filmu pokojni Nebojša Glogovac, koji je rođen u Trebinju, ostvario posljednju filmsku ulogu.

Sala bisokopa u Trebinju bila je puna , a publika je s velikom pažnjom i pozitivnim reakcijama odgledala ovu urbanu krimi-dramu. Sa posebnim poštovanjem akteri filma govorili su o velikom, i kako kažu, besmrtnom kolegi, Nebojši Glogovcu.

- On je jedna veličina koja će i nama i generacijama koje dolaze uvijek biti uzor i vjerovatno posljednji veliki glumac koji je ponio epitet "jugoslovenski", rekao je Miodrag Radonjić, glumac.

Glumac Miloš Petrović naglasio je da je imao sreću da radi zajedno sa Glogovcem i dodao "shvatio sam da je ne samo da je veliki glumac, nego i ljudska veličina".

Radnja filma, smještena u beogradski krimi-milje, nosi posebnu poruku i svojevrsno upozorenje , naročito za mlađi dio publike.

"Trudili smo se da poruka bude takva da tako ne treba da se živi, rekao je on.

Publici u Trebinju poklonili su se neki od glavnih glumaca filma, među kojima Srđan Todorović, Miodrag Radonjić, Јovana Stojiljković, i debitant Luka Grbić.

Film "Јužni vetar" za manje od pola mjeseca prikazivanja već je oborio rekode gledanosti u bioskopima u regionu, i do sada ga je pogledalo više od pola miliona posjetilaca.

Film je do sada prikazan na četiri festivala, na kojima je osvojio ukupno osam nagrada: četiri u Nišu i po dvije u Leskovcu i Mladenovcu.