latinica  ћирилица
19/11/2018 |  13:42 ⇒ 15:02 | Autor: SRNA

Podignuta optužnica protiv Amira Mehića

Tužilac Tužilaštva Posavskog kantona Ivanka Stanić rekla je Srni da je podigla optužnicu protiv Amira Mehića, ne navodeći za šta ga ona tereti u slučaju napada na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića u mjestu Gornji Svilaj.
Sudija - Foto: ilustracija
SudijaFoto: ilustracija

"To vam ne mogu reći dok sud ne potvrdi moju kvalifikaciju do potvrđivanja optužnice. Ona može biti vraćena na ponovno uređivanje, a kvalifikacija djela nije u nadležnosti Tužilaštva. Konačnu ocjenu o tome donosi sud", izjavila je Stanićeva.

Ona je potvrdila da je Rakića prošlog petka upoznala o daljem tokom krivičnog postupka i da je optužnica poslata sudu na potvrđivanje.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić napadnut je 30. avgusta kada je na njega pucano iz vatrenog oružja sa lokaliteta Dolaće u mjestu Gornji Svilaj dok je bio na skuteru na rijeci Savi. U izjavi policiji Rakić je rekao da je na njega pucao Amir Mehić, kojeg poznaje.

On je naveo da je iz lovačke puške pucano na četiri osobe, te da se incident desio u Gornjem Svilaju, gdje uglavnom žive Srbi povratnici i da je ogorčen zbog ovog napada.

"Smatram da kao načelnik opštine Vukosavlje imam publicitet koji drugi ljudi nemaju, pa se onda pitam - šta se dešava sa Srbima u FBiH i kakva se poruka ovim šalje srpskim povratnicima u FBiH", rekao je Rakić nakon napada i dodao da, srećom, u napadu niko nije povrijeđen.