latinica  ћирилица
19/11/2018 |  15:43 | Autor: RTS

Trinkijeri: Porazi bole, ali ide nabolje!

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri poslije poraza od Budućnosti na gostovanju bio u sličnom raspoloženju kao prije četiri dana u Sankt Peterburgu. Čestitao je ekipi Budućnosti, a za svij tim je rekao da „ide na bolje“.
Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović) -
Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović)

Uprkos pokušaju da u drugom dijelu meča načini preokret, Partizan je poražen od Budućnosti sa 75:71 (26:16, 14:14, 14:22, 21:19) u 8. kolu Јadranske lige.

Poslije ovog poraza "crno-bijeli" ostaju u gornjem dijelu tabele, ali u "mrtvoj" trci sa još nekoliko ekipa, a Andrea Trinkijeri je čestitao rivalima na pobjedi.

"Igrali su čvrstu utakmicu, imaju puno talenta u napadu. Za nas je bila teška utakmica, ali ja mislim da idemo na bolje. Vratili smo se, pravimo jako neiskusne greške, ali su nas Klark, DŽekson, Gordić i Ivanović uvijek kaznili. Svaku našu grešku. Da se dobije ova utrakmica, moramo manje da griješimo. To je izuzetno jasno. Mislim da smo na dobrom pravcu i da idemo u pravom smjeru, fali nam još malo koncentracije i malo strpljenja, ali danas smo imali meč sa evroligašem koji je 'ubio' Baskoniju prije tri dana. Žao mi je, jer smo mogli da dobijemo, ali nisam razočaran", istakao je Trinkijeri.

Partizan u srijedu dočekuje Valensiju, a potom i Crvenu zvezdu, u drugoj polovini "paklene" serije od četiri meča.