latinica  ћирилица
19/11/2018 |  18:44 | Autor: Index.hr

U Bajernu najavljuju velike čistke?

Njemački velikan nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi, koja je zenit dostigla porazom u velikom derbiju Bundeslige sa Borusijom Dortmund, ali kako ističu u minhenskom Bajernu, promjene bi moglo donijeti dosta toga pozitivnoga.
Bajern Minhen - Foto: Getty Images
Bajern MinhenFoto: Getty Images

Pod blagoslovom klupske uprave, trener Niko Kovač selektiraće ekipu za budućnost. Pojedinci, među kojima su i pobunjenici i nezadovoljni, biće prodani tokom nadolazećeg zimskog i ljetnog prelaznog roka, ili će po isteku važećeg ugovora krajem sezone bez odštete napustiti bavarsku prestonicu.

Bild tvrdi kako je Niko Kovač prema vlastitoj viziji skovao tri kategorije po kojima će se krojiti Bajernova buduća ekipa.

U prvoj kategoriji, kao zalog za budućnost, uvršteni su Manuel Nojer, Sven Ulrih, Nikolas Sule, Јošua Kimih, Leon Gorecka, Tiago, Corentin Toliso, Kingsley Coman, Serge Gnabry i Robert Levandovski.
Pod znakom pitanja su  Žeromi Boateng, Mats Humels, David Alaba, Renato Sanhes, DŽejms Rodrigez i Tomas Miler.

Arjen Roben i Frenk Riberi, kao i Rafinja i Havi Martinez, u posljednjoj su kategoriji koja podrazumijeva da spomenuti u Bajern Minhenu više nemaju budućnost. Robenu, Riberiju i Rafinji krajem sezone ističu ugovori. Klupska je odluka da se oni neće produžavati. Rodrigez se planira prodati i očekuje se zarada od 50 miliona evra.

Bild piše kako Bajern u ekipu koja trenutno vrijedi 807,8 miliona evra, planira investirati oko 200 miliona evra. Na meti su stoperi Benjamin Pavard (Študgart) i Kevin Vogt (Hofenhajm), napadači Luka Јović i Ante Rebić (Ajntraht Frankfurt), te igrač sredine terena Kai Havertz (Bajer Leverkusen) uskoro bi mogli započeti Bajernovu novu eru.