latinica  ћирилица
20/11/2018 |  08:36 ⇒ 12:03 | Autor: Večernje novosti

Srbija igra meč odluke sa Litvanijom

Večeras u 20.45 na stadionu Partizana Srbija ima priliku da pobjedom protiv Litvanije, koja ima svih pet poraza, ovjeri prvo mjesto na tabeli 4. grupe C Lige nacija.
Fudbalska reprezentacija Srbije 2018. - Foto: B92
Fudbalska reprezentacija Srbije 2018.Foto: B92

Tri pobjede, dva remija, skoro siguran korak kroz pet kola Lige nacija i duel sa apsolutnim autsajderom na kraju koji bi donio mnogo povlastica.

Večeras u 20.45 na Partizanovom stadionu,  Srbija ima priliku da pobedom protiv Litvanije, koja ima svih pet poraza, ovjeri prvo mjesto na tabeli 4. grupe C Lige nacija, i da u samo jednoj noći napravi najmanje tri dobre stvari. Ali, nažalost, vjerovatno bez Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova.

Prvo, "orlovi" Mladena Krstajića mogu da sa prvog mjesta odu direktno u B Ligu nacija i drugo, da se lijepo opare jer od UEFA za ovakav uspjeh stiže nagrada od više od dva miliona evra.

- Opet imamo problema sa zdravstvenim biltenom pred utamicu sa Litvanijom. Nemanja Matić dobio je stomačni virus, Aleksandra Kolarova muči bol u nedavno operisanom prstu na nozi. Poslije suspenzije zbog žutih kartona u sastav se vraća Milan Rodić, ljubomir Fejsa se oporavio od povrede, pa će ti detalji najvjerovatnije i ovaj  put uticati na startnih 11 protiv Litvanije - poručuje selektor Krstajić pred duel u Humskoj 1.

Јedan od zamjenika kapitena Dušan Tadić otkrio je još jedan detalj koji u znatnoj mjeri govori o umoru u finišu Lige nacija.

- Mene je lični trener bukvalno "krpio" posljednjih dana od bolova u primicaču i potrudio se da me oporavi za dvomeč Lige nacija. Nadam se da ćemo pobjedom završiti nastup u ovom takmičenju i dokazati da smo bili najbolji tim u našoj grupi - kaže Tadić.

As "Ajaksa" i Aleksandar Mitrović  ukupno su promašili tri penala u dosadašnjih pet mečeva u Ligi nacija, što je jedan od detalja koji je obilježio put Srbije.

- Dešavaju se takve stvari. Bio je to splet okolnosti koje fudbal takođe čine zanimljivim. Nadam se da ćemo i taj segment popraviti, ali mnogo više od tih penala je važnije da pobeđujemo i da smo na pragu da ovjerimo prvo mjesto na tabeli - dodaje Tadić.

Litvanija je stigla u Beograd sa pet poraza u pet utakmica Lige nacija i to, na vrlo simboličan način, najavljuje šta ih čeka večeras u Humskoj 1.

- Svi su vjerovatno već upisali tri boda na naš konto u ovoj utakmici, ali ih mi nismo još osvojili. Napominjem da je pred nama veoma važan ispit i shvatamo ga ozbiljno. Ne smije biti opuštanja. Žao mi je što se u dijelu javnosti kreirala slika da su Crnogorci, maltene, bili blizu iznenađenja na posljednjoj utakmici u Beogradu. I ja sam odmah poslije utakmice bio možda malo više kritičan na račun naše igre u drugom poluvremenu, ali kada sam ponovo pogledao snimak, potpuno sam promijenio mišljenje. Bili smo dominantni, kontrolisali smo događaje na terenu. Pred nama je još 90 minuta u kojima moramo da dokažemo svoj kvalitet, bez obzira na to što je s druge strane terena, ekipa koja je posljednja na tabeli - dodaje Krstajić.