latinica  ћирилица
20/11/2018 |  10:01 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

U deset mjeseci uništeno više od 300 saobraćajnih znakova

Na području grada Banjaluke u deset mjeseci uništeno je ili oštećeno više od 300 saobraćajnih znakova, deset saobraćajnih ogledala, šest svijetlećih saobraćajnih znakova "meta", dok je 30 stajališnih oznaka potpuno uništeno, a šteta nastala zbog uništavanja saobraćajne signalizacije procjenjuje se na 80.000 KM.
Banjaluka -
Banjaluka

U gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve za Srnu je rečeno da je samo u posljednjih mjesec dana najmerno oštećeno više od 50 saobraćajnih znakova, pri čemu je, osim materijalne štete zabilježeno i narušavanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

U resornom odjeljenju navode da šteta nije nastala usljed saobraćajnih nezgoda već su saobraćajne znakove namjerno uništili nesavjesni pojedinci.

Saobraćajna signalizacija, kako ističu u odjeljenju, postala je predmet konstantnog uništavanja na razne načine, od ispisivanja grafita, lijepljenja naljepnica, rušenja, lomljenja i totalnog uništavanja, a u nekoliko slučajeva dolazilo je i do otuđivanja pojedinih saobraćajnih znakova, o čemu je obaviještavana i policija.

"Osim brojnih upozorenja, ove pojave nemaju tendenciju opadanja, a posljedice ovog vandalskog ponašanja mogu biti tragične, sa fatalninm ishodom", naveli su u Odjeljenju  za saobraćaj i puteve.

Gradska uprava apeluje da se svi odgovorno odnose prema saobraćajnoj signalizaciji koja predstavlja zajedničko dobro i da svako uništavanje znakova prijave nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.