latinica  ћирилица
20/11/2018 |  11:21 ⇒ 15:05 | Autor: B92

Dačić: Govorio sam im da se ne brukaju, jer će doživjeti debakl

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da prištinskim vlastima ni austrijski kancelar Sebastijan Kurc, čiju su podršku imali, nije pomogao da Kosovo uđe u Interpol.
Ivica Dačić - Foto: SRNA
Ivica DačićFoto: SRNA

“Preko koga su htjeli u Interpol, tako su i ušli“, rekao je Dačić na konferenciji za medije održanoj nakon glasanja u Interpolu, a u kom samoproglašeno Kosovo nije uspjelo da obezbijedi podršku za članstvo u toj organizaciji.

Dačić se medijima obratio nakon predsjednika Srbije, koji je iishod glasanja u Dubajiu prokomentarisao u mnogo umjerenijem tonu.

“Јa nemam obavezu da budem suzdržan. Hoću da kažem da je ovo velika pobjeda Srbije i srpskog naroda. To je taj pokazatelj da se ništa ne može uraditi na silu i da se ništa ne može uraditi bez dogovora sa Srbijom“, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Kosovo je sve pokušalo na silu, preko članstva u UNESKO, pa sve do članstva u Interpolu, protvno svim međunarodnim pravilima smatrajući da je dovoljno da im velike sile napišu zahtjeve i da to pošalju pa će svi podržati.

“Nije vrijeme da budemo u euforiji. Јa sam ovo pričao odavno. Rekao sam im da se ne prijavljuju da se ne brukaju, doživjeće debakl. Htio sam da ih zaštitim bruke, pa nek se sada pravdaju svom narodu“, istakao je Dačić.