latinica  ћирилица
20/11/2018 |  13:44 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Bogdanić: Ugovor o izgradnji bolnice u Doboju do kraja novembra

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je da bi ugovor o izgradnji novog bolničkog objekta u Doboju trebalo da bude završen do kraja novembra, nakon čega će uslijediti dogovor sa izvođačem radova o zvaničnom početku izgradnje.
Doboj - Bogdanić, posjeta bolnici "Sveti apostol Luka - Foto: SRNA
Doboj - Bogdanić, posjeta bolnici "Sveti apostol LukaFoto: SRNA

Bogdanić je danas, tokom posjete bolnici "Sveti apostol Luka", naveo da je povod njegovog dolaska dogovor u vezi sa potpisivanjem ugovora o izgradnji bolnice, s obzirom na to da su prošli svi žalbeni rokovi.

"Ugovor koji je bio sastavni dio tenderske dokumentacije poslali smo Pravobranilaštvu na mišljenje, nakon čega ćemo ići na potpisivanje ugovora i izgradnju bolnice. Očekivali smo da će se to desiti ranije, ali sve se završilo u nekom razumnom roku i neće značajno uticati na prolongiranje roka izgradnje", rekao je Bogdanić novinarima u Doboju.

On je napomenuo da je planirani rok izgradnje tri godine, da će koštati 88,5 miliona KM bez PDV-a i da je bruto površina objekta 28.000 metara kvadratnih, ocijenivši da će to biti jedna od najmodernijih bolnica što, kako je rekao, građani Doboja i zaslužuju.

Bogdanić je podsjetio da će dobojsku bolnicu graditi konzorcijum koji čine dvije kineske kompanije "Čajna sinofarm internešnel korporejšn" i "Šan si konstrakšn investment grup".

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da će grad uraditi sve iz svoje nadležnosti da bi se omogućio početak izgradnje, podsjetivši da je obezbijeđena lokacija i potrebna dokumentacija.

"Za nas je velika stvar da što prije počne izgradnja. Bojali smo se da će se rješavanje žalbe odužiti, ali sad očekujemo potpisivanje ugovora do početka decembra i postavljanje kamena temeljca", istakao je Petrović.

Direktor bolnice Milorad Živković rekao je da su i bolnica i grad spremni za postavljanje kamena temeljca.

"To željno očekuju svi radnici i građani dobojske regije, kojih je više od 200.000, koji koriste naše usluge", rekao je Živković i naglasio da je ovo najveći posljeratni projekat u Doboju.