latinica  ћирилица
20/11/2018 |  16:10 | Autor: SRNA

Bosančić: DNS sa penzionerima nema budućnost

Sekretar banjalučkog Gradskog odbora DNS-a Boran Bosančić izjavio je danas za Srnu da je odluka Predsjedništva DNS-a da iz članstva stranke isključi nekoliko visokih stranačkih funkcionera i da raspusti Gradski odbor Banjaluka u stilu odluka koje su donesene u posljednjih sedam dana i da je to politika potpune dezorijentisanosti koja vodi stranku na slijepi kolosijek.
Boran Bosančić (Foto:Glas Srpske) -
Boran Bosančić (Foto:Glas Srpske)

Govoreći o imenovanju Povjereništva za Banjaluku na čelu sa Stankom Stanićem i izjavi predsjednika DNS-a Marka Pavića da žele da sačuvaju autohtoni DNS, Bosančić je istakao da mu nije jasno kako autohtoni DNS mogu da predstavljaju ljudi koji su većinom pola godine ili godinu u stranci, a svi manje od dvije godine.

- Stanko Stanić nije aktivan u DNS-u 12 godina, a Mira Popović i Ostoja Barašin su u penziji, kao i predsjednik stranke Marko Pavić, i moguće je očekivati da na sljedećim izborima parola DNS-a bude "Sa penzionerima u sigurnu budućnost" - rekao je Bosančić.

Komentarišući odluku o raspuštanju Gradskog odbora Banjaluka, Bosančić je istakao da ništa nije završeno do sjednice Glavnog odbora DNS-a i da će nastaviti da se bore.

- Povjereništvo koje je formirao Pavić po svom ličnom nahođenju može da potvrdi sve - i ono što jeste i što nije normalno. Očekujemo od Glavnog odbora da shvati ozbiljnost situacije i da stavi van snage odluke Predsjedništva stranke kako bi DNS ostao jedinstven - istakao je Bosančić.

Prema njegovim riječima, odluka o raspuštanju Gradskog odbora Banjaluka je i dio dosadašnjih nastojanja da Prijedor konstantno bude najdominantniji.

- Činjenica je da je na posljednjim parlamentarnim izborima Banjaluka imala veći broj glasova nego kompletna prijedorska regija, iako dvije trećine funkcionera dolaze iz Prijedora, a iz Banjaluke nije dolazila ni petina ukupnog broja funkkcionera. Očito je da neki ne mogu da oproste što smo imali bolji rezultat od njih i što smo na taj način pokazali da DNS stanuje u Banjaluci - kaže Bosančić.

On je istakao da u ovom momentu niko ne može znati kada bi mogla da bude održana sjednica Glavnog odbora DNS-a s obzirom na to da je zakazuje predsjednik stranke.

- Vjerujem da Pavić neće htjeti da zakaže sjednicu Glavnog odbora jer nije moguće obezbijediti bilo kakvo sučeljavanje demokratije u rukovodstvu stranke, ali mi ne isključujemo ni održavanje Skupštine DNS-a. Vrlo brzo će reagovati mnoge lokalne organizacije. Predsjedništvo koje se odrodilo od svog članstva i birača ne može da bude prihvaćeno na ovaj način - istakao je Bosančić.

Ocijenio je da je očito da je na ovaj način izabrana politika potpune izolacije.

- DNS nema nijednog ozbiljnog koalicionog partnera i povjerenje u bilo koga i poslanički klub djeluje blijedo i intertno. Ne zna se da li DNS predstavlja poziciju ili opoziciju i to se zove politika slijepog kolosijeka - naglasio je Bosančić.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je danas u Banjaluci da iz stranke budu isključeni Spomenko Stojanović, Spomenka Stevanović, Nedeljko Čubrilović, Damir Ćopić i Milan Dakić, te da raspusti Gradski odbor u Banjaluci i imenuje povjereništvo u tom gradu sa Stankom Stanićem na čelu.