latinica  ћирилица
20/11/2018 |  21:59 | Autor: RTRS

Poraz Zvezde u Andori

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i treći uzastopni poraz u Evrokupu, pošto su večeras kao gosti poraženi od Andore u Španiji, rezultatom 91:80.
Crvena Zvezda - Andora (foto: twitter.com/morabancandorra) -
Crvena Zvezda - Andora (foto: twitter.com/morabancandorra)

Prva četvrtina bila je rezultatski uglavnom ravnopravna, ali bili su primjetni Zvezdini problemi u odbrani, kao i u šutu za tri poena. U finišu ovog dijela igre, Andora preko Luza i Olivera Stevića dolazi do prve nešto osjetnije prednosti - 25:20, što je rezultat kojim se ušlo u drugu dionicu.

Ništa se nije bitnije promenilo u odnosu snaga ni u narednih šest-sedam minuta, ali kako se bližio kraj poluvremena, "crveno-bijelima" je proradio šut za tri poena, pogađali su Beron, Faje i Perperoglu, koji u poslednjoj sekundi druge četvrtine donosi Zvezdi minimalnu prednost - 47:46.

Očekivalo se da srpski šampion nastavi u tom ritmu i u drugom poluvremenu i do sredine treće dionice Zvezda je uspjevala da održava rezultatski egal, ali onda slijedi novi pad u igri i Andora dolazi do sada već ubjedljivih 71:62 na ulasku u poslednjih deset minuta.

Međutim, jedino što je Zvezda u poslednjoj četvrtini uspjela da uradi jeste da priđe na ''minus tri'', poenima Perperoglua za 73:70, poslije čega slijedi odlučujuća serija domaćih od 11:3, za dvocifrenu prednost na semaforu - 84:73, na dva minuta i 20 sekundi pre kraja.

Do kraja je Andora bez problema zadržala prednost i preskočila Zvezdu na tabeli Grupe A.

U isto vreme, Monako je na svom terenu savladao Ulm sa 84:81 i učvrstio se na prvom mjestu, dok je Zvezda pala na treću poziciju sa skorom 4-4. Andora je od večeras na 5-3.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Endrju Elbisi sa 19 poena (trojke 4/6), od kojih je većinu postigao u prvom poluvremenu. Pratio ga je Јelinek sa 16 poena.

U Zvezdi 20 poena Reglenda, 11 Berona i 10 Perperoglua. Po devet su upisali centri Cirbes (8 skokova) i Odžo.