latinica  ћирилица
20/11/2018 |  22:08 ⇒ 22:40 | Autor: RTRS

Srbija trijumfom završila Ligu nacija!

Fudbalska reprezentacija Srbije slavila je u poslednjem meču grupe 4 Lige C Lige nacija, pošto je u Beogradu bila bolja od Litvanje sa 4:1. "Orlovi" su ovim trijumfom obezbjedili nastup u B ligi, ali i mogućnost da se bore za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Pred gotovo praznim stadionom Partizana izabranici selektora Mladena Krstajića tek u nastavku meča slomili su otpor Litvanije, koja se preselila u Ligu D sa svih šest poraza u grupi. U prvih 45 minuta gosti su bili čak i opasniji, a imali su priliku preko Јanuševskog u 32. minutu, ali Rajković dobrom odbranom i prečka bili su saveznici Srbije.

U nastavku meča Srbija dolazi do daha, i riješava pitanje pobjednika. U 51. minutu poslije centaršuta Živkovića iz kornera sa desne strane, Arturas Žulpa je loše reagovao dok je čuvao Milenkovića na petercu i glavom zatresao sopstvenu mrežu za 1:0.

Šest minuta kasnije Prijović pogađa stativu, a već u 58. minutu bilo je 2:0. Živković je ubacio loptu sa desne strane, a na drugoj stativi je sjajno skočio Aleksandar Mitrović. To je bio njegov šesti gol u Ligi nacija.

Ipak, gosti u 64. minutu vraćaju neizvjesnost u utakmicu. Loša intervencije Rajkovića nakon centaršuta sa desne strane, lopta pada pravo na nogu Deimantasu Petravičijusu koji udarcem preko leđa trese mrežu Srbije za 2:1.

Međutim, "orlovi" shvataju da je vrag odnio šalu i fudbalskim blic-krigom u tri minuta riješavaju pitanje pobjednika sa još dva gola u mreži litvanaca.

Prvo je u 71. minutu Prijevoić glavom na asistenciju Živkovića pogodio za 3:1, d bi ttri minuta kasnije Ljajić izašao oči u oči sa litvanskim golmanom, i lob udarcem pogađa za 4:1. 

U drugom meču ove grupe Crna Gora je u Podgorici doživjela poraz od Rumunije (0:1) koja je ostala na tabeli iza Srbije sa 12 bodova, dva manje od "orlova". Crna Gora stala je na sedam bodova u grupi, dok je Litvanija poslednja bez i jednog boda.