latinica  ћирилица
01/12/2018 |  17:05 | Autor: B92

River Plejt odbio da igra protiv Boke Јuniors u Madridu!

Uprava River Plejta je saopštila je da ne prihvata odluku KONMEBOL da se revanš meč finala Kupa Libertadores sa Bokom Јuniors odigra u Madridu.
River Plejt : Boka Јuniors - Foto: Getty Images
River Plejt : Boka ЈuniorsFoto: Getty Images

Prvi meč odigran u novembru na stadionu Boke Јuniors završen je nerješeno, 2:2, a revanš koji je trebalo da se igra na "Monumentalu" 24. novembra je dva puta odlagan.

Јužnoameričke fudbalske vlasti su shodnpo svim problemima dogovorile sa FIFA da se meč igra 9. decembra na "Santjago Bernabeu" u Maridu, ali River Plejt odbija tu soluciju.

Odluka KONMEBOL nije naišla na odobravanje ni od strane navijača i fudbalske javnosti u Argentini, a River Plejt je saopštio da postoji nekoliko razloga zbog kojeg ne žele da igraju u Madridu.

Prvi je što bi se na taj način oštetili svi oni koji su kupili ulaznice za utakmicu koje je trebalo da se odigra na "Monumentalu" 24. novembra.

River Plejt je takođe poručio da ni u kom slučaju nije odgovoran za sve što se dešavalo na ulicama van stadiona "Monumental".

"Više od 66.000 gledalaca strpljivo čekalo gotovo osam sati da meč počne, da bi se po drugi put vratio na stadion dan kasnije. Tim navijačima je sada nepravedno onemogućeno da prisustvuju spektaklu, prije svega zbog evidentne razlike u cijeni ulaznice, puta i smještaja za izabrani stadion u Madridu. Takođe, neshvatljivo je kako najveći derbi argentinskog fudbala ne može da se organizuje u zemlji koja je trenutno domaćin sastanka G20. Argentinski fudbal i Fudbalska asocijacija Argentine ne smiju dozvoliti da grupa huliugana spriječi odigravanje superklasika u našoj zemlji", stoji u saopštenju River Plejta.