X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
06/12/2018 |  16:02 ⇒ 18:19 | Izvor: RTRS

Galijašević: Srpska jasno izrekla stav o NATO

Republika Srpska jasno je izrekla politički stav o NATO, poručivši da želi neutralnost i da podržava demilitarizaciju BiH i zato nema potrebe da se razgovara o tehničkim detaljima i prednostima Akcionog plana za članstvo i o reformama koje on zahtijeva, zaključio je stručnjak za borbu protiv terorizma i politički analitičar Dževad Galijašević za Radio Republike Srpske.
Dževad Galijašević (foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Dževad Galijašević (foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Kada je riječ o obezbjeđenju srpskog člana Predsjedništva, Galijašević kaže da ne može niko o tome odlučivati osim predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

- Ne može neki trećerazredni službenik poput Mirsada Vilića objašnjavati svome šefu, svome predsjedniku, šta je u njegovom interesu i kako da ga on obezbjeđuje na najbolji način - istakao je Galijašević.

Galijašević je, gostujući u emisiji "Otvoreno rečeno" Radija Republike Srpske, rekao da smo svi svjedoci kako Direkcija za koordinaciju obezbjeđuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima i da niko za taj napad nije odgovarao. 

- Zašto bi Dodik doveo sebe u tu poziciju? On je sada kao predsjedavajući Predsjedništva BiH naredbodavac tim institucijama, naredbodavac u smislu vlastite bezbjednosti. Njegova riječ je "najstarija", ona se ne pobija. Ne može Mirsad Vilić pobijati stav predsjedavajućeg Predsjedništva u smislu obezbjeđenja - rekao je Galijašević.

On je zaključio da to otvara daleko važnije pitanje - koliko je Dodik bezbjedan u Sarajevu i u zgradi Predsjedništva BiH, jer pokušaj da se razoruža njegova pratnja pokazuje namjeru da u Sarajevu nisu odustali od ugrožavanja bezbjednosti, pa i života srpskog člana Predsjedništva.