latinica  ћирилица
08/12/2018 |  08:38 ⇒ 08:42 | Autor: TANЈUG

Stampedo u noćnom klubu u Italiji, šest osoba stradalo

Šest osoba, od kojih pet maloljetnika, poginulo je u stampedu koji je izbio na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone. Povrđeno je 35 ljudi, od kojih 12 ima ozbiljnije povrede.
Spasilačke ekipe ispred noćnog kluba (Foto: Tanjug) -
Spasilačke ekipe ispred noćnog kluba (Foto: Tanjug)

Među poginulima su tri djevojčice i dva dječaka, kao i odrasla žena – majka koja je bila u pratnji ćerke na koncertu u disko-klubu u gradu Korinaldu, gdje je nastupao italijanski reper Sfera Ebasta, izjavio je na licu mjesta načelnik policije u Ankoni Oreste Kapokaza, prenosi AP.

Dvanaest osoba je ozbiljno povrijeđeno, rekao je Kapokaza.

Za sada nije precizirano koliko godina imaju žrtve stampeda, a ne zna se ni koliko je tačno ljudi bilo u prepunom klubu kada je stampedo počeo.

Italijanski zvaničnici Vatrogasno-spasilačke službe rekli su agenciji ANSA da je publika na koncertu u noćnom klubu "Lanterna azura" počela da paniči i da trči ka izlazima nakon što je neko naprskao supstancu sličnu biber-spreju.

Neimenovani tinejdžer (16) rekao je italijanskoj agenciji da su vlasnici kluba plesali čekajući početak koncerta kada je stampedo počeo.

Isti tinejdžer, koji je prebačen u bolnicu zbog zadobijenih povreda, rekao je i da je najmanje jedan izlaz za slučaj opasnosti bio zaključan kada je pokušao da izađe.

Vlasti istražuju da li su izlazi za slučaj opasnosti funkcionisali.