latinica  ћирилица
08/12/2018 |  09:38 ⇒ 09:40 | Autor: SRNA

Novi Travnik: Pijani vozač usmrtio majku i kćerku

Muškarac koji je udario ženu i četvoro djece u Novom Travniku, od kojih su majka i djevojčica, smrtno stradale, imao je više od tri promila alkohola u krvi, rekao je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona Dragan Popović.
Policija FBiH (ilustracija) -
Policija FBiH (ilustracija)

"Za sada smo preliminarno utvrdili da je lice čiji su inicijali N.R. bilo pod uticajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Vidjećemo da li je još bilo alkohola u krvi, jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate", istakao je Popović.

On je naglasio da će predložiti da N.R. bude određen pritvor.

"Vozač `opel astre` je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku sa dvoje djece i djecu lokalnog imama", objasnio je Popović.

Popović je rekao za "Kliks" da je majka poginula na licu mjestu, a da je djevojčica preminula u toku transporta u bolnicu, dok su ostali na liječenju.

Prema njegovim riječima, danas će biti obavljena obudkcija tijela žene i djevojčice.

Dvoje djece je s teškim povredama sinoć prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s teškim povredama, dok je jedno dijete upućeno u travničku bolnicu.

Federalni mediji navode da je saobraćajnu nesreću u Novom Travniku izazvao tridesetčetvorogodišnji Nermin Rustempašić.