latinica  ћирилица
08/12/2018 |  15:18 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

N.Travnik- Dan žalosti i protest građana

Građani Novog Travnika okupili su se danas ispred zgrade opštine kako bi upozorili na posljedice prebrze i neodgovorne vožnje, te izrazili protest zbog sinoćnje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule majka i ćerka, a tri dječaka povrijeđena.
Novi Travnik- protest građana - Foto: klix.ba
Novi Travnik- protest građanaFoto: klix.ba

Načelnik Novog Travnika Refik Lendo rekao je da će insistirati na utvrđivanju odgovornosti i kažnjavanju pijanog vozača koji je izazvao sinoćnju saobraćajnu nesreću.

On je naveo da su građani došli da osude ono što se desilo, a istovremeno i da daju podršku porodicama koje su imale tragične slučajeve na prostoru cijele BiH.

- Svi koji smo na funkcijama imamo odgovornost za ovakve slučajeve. Više puta sam upozoravao da trenutno imamo 20 ljudi kojima treba oduzeti vozačke dozvole. Mi ćemo nastojati da obezbijedimo pojedine ulice, da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Ova nesreća je alarm institucijama da se obračunaju sa osobama koje izazivaju ovakve nesreće - istakao je Lendo, i dodao, da će i sutra, na dan sahrane žrtava, biti Dan žalosti u Novom Travniku.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 20.30 časova kada je na ženu i četvoro djece naletio automobil kojim je upravljao N.R. koji je u krvi imao više od tri promila alkohola.

Tom prilikom poginule su A.H. (30) i njena devetogodišnja kćerka, dok je četvorogodišnji sin teško povrijeđen i prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Povrijeđeni su i dječaci od osam i 12 godina, sinovi glavnog imama u Novom Travniku, od kojih je jedan prevezen na KCU u Sarajevu, a drugi je smješten u travničkoj bolnici.

Federalni mediji su javili da je nesreću prouzrokovao Nermin Rustempašić koji je od ranije poznat policiji i koji bi sutra trebalo da bude predat nadležnom tužilaštvu.