latinica  ћирилица
08/12/2018 |  19:06 | Autor: RTS

Svaka nova mjera Prištine vodi u propast i Srbe i Albance

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić upozorio je da bi svaka nova mjera Prištine vodila u propast Srbe i Albance i apelovao na međunarodnu zajednicu da što prije reaguje.
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Dragan Kujundžić)Foto: TANЈUG

Povodom najave premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja da Priština može preduzeti i "gore korake" koji nemaju veze sa tarifama, Đurić kaže da je to "karta u jednom pravcu za propast i Albanaca i Srba, zbog čega je neophodno da neko iz međunarodne zajednice učini nešto prije nego što bude kasno".

- Srbija upozorava čitavu međunarodnu zajednicu i skreće pažnju da ludilo i neodgovornost pojedinih političkih krugova u Prištini nemaju granice - rekao je Đurić.

On je naveo da je ovo "očajnički vapaj i molba" da se zaustavi eksalacija i ludilo političkih predstavnika Albanaca koji, kako kaže, ne shavataju koliko je opasna i ozbiljna situacija i koliko novi pritisci i mjere mogu da ugroze opstanak i budućnost svih.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo je da Priština, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, može preduzeti i još gore korake. On rekao da postoje i druge akcije koje se mogu desiti, a koje nemaju veze sa tarifama.