latinica  ћирилица
08/12/2018 |  21:10 ⇒ 21:23 | Autor: B92

Zvezda tri puta zatresla mrežu Napretka

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Napredak pred svojim navijačima u 20. kolu Superlige rezultatom 3:0.

Zvezda je ostvarila i 18. pobjedu u ligi, u kojoj još uvijek nema nijedan poraz, dok je Napredak poražen po treći put.

Crveno-bijeli su dominirali od početka do starta, igrajući u kombinovanom sastavu na koji se odlučio trener Vladan Milojević.

Ovaj meč i ubjedljiva pobjeda ujedno je bila i uvertira pred duel posljednjeg kola Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena, koji se igra u utorak.

Zvezda je napadala od samog starta i riješila da gostima pokaže da nema namjeru da ovaj duel shvati olako, a to su uspjeli da urade već u 13. minutu.

Veljko Simić je iskoristio dobru priliku i vrlo efektivno savladao golmana Petrovića, koji nije imao šanse.

Crveno-bijeli su nastavili da napadaju i da stvaraju prilike. Prvo je Pavkov pogodio prečku, da bi u završnici prvog poluvremena isto uradio i Ebisilio, koji je fantastično šutirao iz slobodnog udarca, ali ostao uskraćen za gol zbog njegovog okvira.

Zvezdi je, ujedno, poništen gol u nadoknadi prvog dijela igre, kada je Pavkov prevario čuvara mreže Napretka, ali se Ben prethodno našao u ofsajdu.

U nastavku igre Napredak nije ništa pokazao. Ređale su se prilike za Zvezdu i samo je bilo pitanje vremena kada će duplirati prednost. Nisu uspijevali da iskoriste šanse koje su stvarali, ali im je zato pomogao Napredak.

Ben je izveo korner, da bi Vešković nesrećno zahvatio jednu bezopasnu loptu i matirao svog golmana, iako iz te situacije nikako nije bio ugrožen.

Napadi šampiona Srbije su nastavili da se ređaju, ali ne u tolikom broju koliko ranije. Ipak, defanzivci gostiju su se još jednom zbunili, poklonili loptu crveno-bijelima, a tu grešku je iskoristio Ben, koji je svoju odličnu igru krunisao pogotkom, svojim ukupno devetim.

Od tog gola u 79. minutu, nisu viđene neke zanimljivije situacije, sem kada je Ričmondu Boaćiju poništen gol. Boaći je bio najbliži golu protivnika, loptu smjestio u mrežu, ali mu je pogodak poništen. On se nije previše bunio, jer je bio svjestan svoje greške, tako da je ostalo 3:0.