latinica  ћирилица
09/12/2018 |  14:58 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

U ponedjeljak kiša, na planinama snijeg

U Republici Srpskoj i FBiH sutra će preovladavati promjenljivo oblačno i pretežno suvo vrijeme na zapadu, jugozapadu i jugu, dok su u ostalim predjelima moguće slabije padavine - kiša u nižim, a snijeg u brdovitim i planinskim predjelima.

Ujutro će biti promjenljivo oblačno i suvo vrijeme, dok će u nižim predjelima na sjeveru i sjeveroistoku padati slaba kiša, a u višim predjelima na istoku snijeg i susnježica.

Popodne i prema večeri u većini predjela biće suvo, dok će pretežno oblačno ostati u centralnim predjelim i na istoku, gdje će i dalje postojati uslovi za slabe padavine.

Vjetar ujutro slab zapadni, tokom prijepodneva u jačanju u Semberiji i planinama Krajine, a poslijepodne u slabljenju, kada će jačati sjeverozapadni vjetar u centralnom planinskom pojasu i na istoku. Na jugu uveče umjerena bura.

Јutarnja temperatura vazduha od minus jedan do tri, na jugu za stepen dva viša, a u višim predjelima minus četiri, a najviša dnevna od četiri do devet, na sjeveru i jugu ponegdje i stepen dva viša, a u planinama minus dva stepena Celzijusova.