latinica  ћирилица
09/12/2018 |  20:40 ⇒ 20:44 | Autor: SRNA

Održan protest zbog hapšenja Medojevića, novi 12. decembra

Demokratski front održao je večeras protest u Podgorici zbog hapšenja poslanika Nebojše Medojevića i najavljenog hapšenja Milana Kneževića sa koga je poručeno da će u srijedu, 12. decembra, protesti početi u svim gradovima u Crnoj Gori ukoliko Medojević ne bude pušten iz zatvora u Spužu.
Podgorica - protesti - Foto: SRNA
Podgorica - protestiFoto: SRNA

Јedan od lidera DF-a Andrija Mandić zahvalio je građanima koji su se odazvali u velikom broju, te je pozvao Ustavni sud da sutra da jasan odgovor.

"Ova zemlja je krenula stranputicom. Zato smo stavili žute prsluke da pokažemo da nas ima dovoljno za promjene u Crnoj Gori. Zapalićemo vatru slobode u srijedu, kada počinju protesti u svim gradovima Crne Gore. Čitava Crna Gora biće zapaljena bakljama slobode", rekao je Mandić, koji je i predsjednik Nove srpske demokratije.

On je naglasio da vlast rizikuje Medojevićev život i da DF čeka odgovor.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladan Јoković rekao je da se ne smije dozvoliti hapšenje poslanika jer ih štiti Ustav, te je pozvao vlast da Medojevića pusti na slobodu.

"Ako mi večeras ne izrazimo protest, samo bi se postavilo pitanje ko je sljedeći. Vlast pokazuje svoju bahatost misleći da će ovo vječno trajati", rekao je Јoković.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović rekao je da podržava DF, te je pozvao građane da budu drugačiji od vlasti.

"Branimo pravo poslanika da budu slobodni ljudi, jer bi bili slobodni u svakoj zemlji osim u našoj. Ne valja da se gonimo kao zvijeri, jer oni koji gone biće gonjeni. Tražićete zaštitu kao mi danas", poručio je Danilović.

Okupljeni su poslije obraćanja krenuli u protestnu šetnju oko "zarobljenih institucija", koja je završena nakon što su prošli centrom grada do Trga nezavisnosti. Okupljeni su se potom ponovo vratili ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Protest DF-a pod nazivom "Sloboda" završen je bez incidenata. Tokom trajanja skupa jake policijske snage obezbjeđivale su zgrade Vlade, Predsjedništva, Skupštine i tužilaštva.