latinica  ћирилица
10/12/2018 |  08:13 ⇒ 08:18 | Autor: SRNA

Sunčano i relativno toplo

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i relativno toplo, a poslije podne će uslijediti naoblačenje sa padavinama.
Zima - Foto: RTRS
ZimaFoto: RTRS

Kiša se očekuje prvo na zapadu i sjeveru, zatim centralnom pojasu.

Na planinama prolazno sa susnježicom, ledenom kišom i snijegom. Na istoku na planinama očekuje se formiranje i porast snježnog pokrivača.

Kiša na jugu lokalno može biti i obilnija.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha iznosiće od četiri do devet, na sjeveru i jugu ponegdje i stepen-dva više, na planinama od minus dva, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini umjerena do pojačana bura, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 7.00 časova: Han Pijesak i Čemerno minus pet, Sokolac i Livno minus četiri, Nevesinje i Krupa na Uni minus tri, Banjaluka, Srbac, Gacko i Ribnik minus dva, Šipovo, Mrkonjić Grad i Srebrenica minus jedan, Novi Grad i Bihać nula, Sarajevo, Mrakovica, Bileća, Rudo, Bijeljina i Doboj jedan, Foča, Zvornik, Višegrad i Tuzla dva, Zenica tri, Mostar četiri i Trebinje pet stepeni Celzijsuovih.