latinica  ћирилица
10/12/2018 |  09:13 | Autor: TANЈUG

Požar u Misiji Srbije pri UN (VIDEO)

U zgradi Stalne misije Srbije pri UN u Njujorku sinoć je oko 20.00 časova po lokalnom vremenu izbio požar u kome su u potpunosti izgorjele dvije kancelarije, ali srećom niko nije povrijeđen, izjavio je šef Misije Milan Milanović.
Vatrogasci - Foto: RTRS
VatrogasciFoto: RTRS

On je rekao da su požar slučajno primijetili jedan od zaposlenih u zgradi i prolaznici, kao i da su vatrogasci brzo stigli i ugasili požar.

Prema njegovim riječima, nadležne službe koje su odmah izašle na lice mjesta ustanovile su da su požar uzrokovale neispravne instalacije.

- Na sreću, imamo osiguranje. Trenutno čistimo jer su prozori polupani i voda se sliva niz stepenice. U ovom trenutku nemamo internet. U kancelarijama koje su izgorjele nalazio se samo nameštaj. Јedna kancelarija se nije koristila, a u drugoj je sjedila jedna koleginica koja će biti premještena u drugu kancelariju. Sreća je da je požar rano primijećen i da su vatrogasci brzo stigli - rekao je Milovanović.

Američki sajt Njujork dejli njuz prenio je da su u požaru povrijeđena tri civila i jedan vatrogasac, koji su zadobili lakše povrede.

Zbog požara koji je izbio u zgradi, a koji je ugašen malo prije 22.00 časa, bila je zatvorena Peta avenija.

Zgrada koja se nalazi na Petoj aveniji u blizini 67. ulice i prekoputa Central parka pod zaštitom je države od 1966. godine. Izgrađena je 1905. godine i bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, prije nego što je postala Stalna misija bivše SFRЈ pri Ujedinjenim nacijama.

Projektovala ju je njujorška arhitektonska firma Voren i Vetmor, koja je osmislila i stanicu Grand central na Menhetnu. Zgrada je trenutno na prodaji, a početna cijena je 50 miliona dolara.