latinica  ћирилица
10/12/2018 |  10:22 | Autor: SRNA

Benon: Bolje "žuti prsluci" nego Goldman Saks

Ideolog nove svjetske desnice Stiv Benon tvrdi da radnička klasa i svi koje je globalizacija obespravila sada imaju svoje lidere - Donalda Trampa, Marin le Pen, Viktora Orbana, Matea Salvinija i Žaira Bolsanara.
Stiv Benon - Foto: RTRS
Stiv BenonFoto: RTRS

Navodeći ove vladajuće i opozicione lidere iz SAD, Francuske, Mađarske, Italije i Brazila, Benon poručuje "da Pariz gori, London je u krizi, a Globalni sporazum o migracijama je mrtav i prije nego što je potpisan".

Benon, koji je bio glavni strateg Trampove izborne pobjede, sada je "medijator" svih antiglobalističkih pokreta u Evropi i svijetu.

Na skupu u Briselu, u Flamanskom parlamentu, koji je organizovan radi odbacivanja Globalnog sporazuma o migracijama, Benon je poručio da će uvijek prije izabrati Trampove glasače ili "jadnike", kako ih je cinično zvala Hilari Klinton, ili "žute prsluke", nego ljude iz Goldman Saksa.

- Dajte mi "žute prsluke" i bićemo humaniji, bićemo odlučniji, jer to su ljudi na kojima je judeohrišćanski Zapad izgrađen i na kojima stoji - poručio je Benon.

Stiv Benon je postao jedan od glavnih protivnika EU i njenih institucija, dok ga Brisel optužuje da je ideolog svih populističkih pokreta u Evropi, koji žele nestanak Unije.