latinica  ћирилица
10/12/2018 |  10:38 | Autor: SRNA

Pritvor za osumnjičenog Predraga Ivanovića

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je Okružnom sudu u Banjaluci pritvor za Predraga Ivanovića /25/ iz Užica zbog sumnje da je počinio razbojništvo u banjalučkom mjestu Kmećani.
Predrag Ivanović - Foto: RTRS
Predrag IvanovićFoto: RTRS

Osumnjičeni Ivanović je zajedno sa osumnjičenim licem čiji su inicijali P.L. i maloljetnim B.M. ušao u kuću oštećenog lica čiji su inicijali M.O. kojeg su fizički napali, a nakon toga ukrali oko 20 austrijskih šilinga i kovanice u neutvrđenom iznosu i apoenima.

Nakon razbojništva, koje se dogodilo u četvrtak, 6. decembra, u periodu od 8.30 do 11.00 časova, osumnjičena lica su pobjegla preko Visokog i Foče u pravcu Srbije, gdje ih je zaustavila fočanska saobraćajna policija.

Tom prilikom osumnjičeni P.L. je pobjegao u nepoznatom pravcu, a Ivanović i maloljetni B.M. su uhapšeni, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

U skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, maloljetnik je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Tužilac je predložio pritvor zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na saučesnike.

O pritvoru će odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.