latinica  ћирилица
10/12/2018 |  10:53 ⇒ 11:37 | Autor: SRNA

Đaković: Čast je učestvovati u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

Rukovodilac Hora Vrapčići iz Banjaluke Branislav Đaković rekao je da je za ovaj hor i njega lično velika čast što će ove godine biti partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se organizuje pod njenim pokroviteljstvom.
"Vrapčići" - Foto: RTRS
"Vrapčići"Foto: RTRS

Đaković je istakao da je ovaj hor poznat po svom humanitarnom angažmanu, te da se svake godine uključuje u mnogobrojne humanitarne akcije, a naročito kada je riječ o djeci.

- Ove godine predsjednica Srpske je izrazila želju da joj Vrapčići budu partner u ovoj kampanji, te će nam biti velika čast da u tom svojstvu pokažemo naše umijeće u kampanji koja ima izuzetan društveni značaj - naglasio je Đaković.

On je naveo da je ovaj hor snimio i pjesmu "S ljubavlju hrabrim srcima", koja će svoju premijeru doživjeti u okviru humanitarne kampanje.

- Predstavićemo i nekoliko naših pjesama i nadam se da će i ovogodišnja akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" biti uspješna kao i prethodne, te da će se skupiti značajna novčana sredstva - rekao je Đaković.

On je najavio da će Vrapčići do kraja godine objaviti novi studijski album "Tenis kraljica".

- Ove godine obilježavamo i 25 godina rada, tokom kojih smo insistirali na afirmaciji dječijeg domaćeg stvaralaštva, te su svi autori naših pjesama sa ovih prostora - rekao je Đaković.

On je dodao da je hor Vrapčići učestvovao na velikom broju takmičenja u zemljama širom svijeta, a jedinstven je po tome što njegovim članovima nije cilj da pobijede, nego da daju najbolje od sebe.

Dvanaestogodišnja Lana Grujić kaže da je već 10 godina član Vrapčića i da je, putujući sa ovim horom, doživjela brojne lijepe trenutke.

- Drago mi je kada učestvujemo u humanitarnima akcijama za koje pripremamo koncerte sa puno ljubavi, a posebno mi je drago što smo ove godine partneri predsjedniku Srpske u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" - rekla je Grujićeva.

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović tradicionalno i ove godine, deveti put po redu, sprovodi se humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima".

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U okviru ove akcije aktivan je i M:tel humanitarni broj 1411. Pozivom na ovaj broj građani će biti u mogućnosti da, sve do Božića, 7. januara, podrže akciju sa jednom KM.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke.

U okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" 23. decembra sa početkom u 17.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci biće održano donatorsko veče, u toku koje će građani biti u prilici da razgovaraju sa nekim od poznatih ličnosti koje podržavaju akciju.