latinica  ћирилица
10/12/2018 |  12:25 ⇒ 13:07 | Autor: RTS

Savić: "Marakana" je naš adut

Pred duel Crvene zvezde i PSŽ-a u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, Vujadin Savić, kapiten "crveno-bijelih" oporavio se od povrede i stavio na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću.

- Oporavio sam se, prije nekoliko dana sam počeo da treniram individualno a juče sam odradio prvi trening sa ekipom. Vidjećemo kakvo će stanje biti sutra - rekao je Savić. 

Defanzivac "crveno-bijelih" velike nade polaže u podršku sa tribina.

- "Marakana" je Zvezdin adut. Naši navijači... Pokazali smo da je "Marakana" neosvojiva tvrđava - od Napolija nismo primili gol, kao ni od Liverpula. Malo ko je očekivao da ćemo osvojiti neki bod, a mi smo osvojili četiri. Pobjedili smo veliki, moćni Liverpul, tako da se nadam da će sutra biti spektakl i da ćemo pred punim tribinama uspjeti da dođemo do pozitivnog rezultata.

O atmosferi je, za francuske medije, govorio i Damijen Le Talek, bivši Zvezdin igrač, koji je rekao da u Beogradu "nisu navijači već fanatici".

- Mogu da kažem da je stvarno tako. Naši navijači su fanatici i ključ ovih uspjeha je to što smo i mi kao igrači veliki zvezdaši i fanatici. Zvezdaštvo i zajedništvo je stvorilo sve ovo - rekao je Savić.

Motiv više može biti i prisustvo najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, koji je najavio dolazak na "Marakanu".

- Došao je već pred jednu utakmicu u svlačionicu i svi smo bili uzbuđeni. Bilo nam je drago što nas je gledao. Drago mi je što će doći i nadam se da će se svi momci na terenu pokazati u najboljem svjetlu - rekao je Savić.

Nejmar se oporavio od povrede i po svemu sudeći će zaigrati u Beogradu. Na pitanje kako ga zaustaviti, Savić je dao šaljiv odgovor - "Ima ona stara - ko leži taj ne bježi".

U prvom duelu ovih ekipa u Parizu, francuski tim je ubjedljivo slavio - 6:1.

"Ne bih da prognoziram, ali sigurno neće biti isti rezultat. To je bila velika škola, sada smo iskusniji, opušteniji, a protiv Liverpula smo pokazali da smo sazreli kao ekipa u ovom takmičenju - rekao je Savić.

Utakmica Crvena zvezda - PSŽ igra se u utorak od 21.00 čas,