latinica  ћирилица
10/12/2018 |  15:30 | Autor: SRNA

Kandidaturu za gradonačelnika Doboja do sada najavio jedino Boris Јerinić

Učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja do sada je najavio nezavisni kandidat Boris Јerinić, dok se ostali politički subjekti nisu izjasnili.
Boris Јerinić - Foto: RTRS
Boris ЈerinićFoto: RTRS

Predstavnik dobojskog SP-a Vedran Gligorić rekao je da će ova stranka, nakon današnje odluke Centralne izborne komisije BiH o raspisivanju prijevremenih izbora, organizovati konferenciju za novinare na kojoj će biti saopšten stav ove partije.

Predstavnik dobojskog PDP-a Slobodan Vasiljević rekao je da još nije donesena odluka o kandidaturi predstavnika te stranke, te da će o tome odlučivati organi PDP-a ako bude postignut konsenzus da ova stranka da kandidata.

Јerinić je u petak, 7. decembra, najavio da će kao nezavisni kandidat na prijevremenim izborima za dobojskog gradonačelnika predvoditi listu "Zajedno za Doboj" koja će objediniti političke partije u gradu i za čije formiranje je već dobio i podršku predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, kao i lidera drugih stranaka.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Doboja biće održani jer je Obrenu Petroviću prestao mandat na ovoj funkciji nakon što je potpisao izjavu o prihvatanju mandata u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za gradonačelnika Doboja, koji će biti održani u nedjelju, 17. februara, 2019. godine.

Danas je usvojeno i Uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti prema kojem se prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata podnose Centralnoj izbornoj komisiji BiH najkasnije u roku od sedam dana od dana raspisivanja izbora, odnosno u periodu od 11. do 17. decembra, do 16.00 časova, saopšteno je iz CIK-a.