latinica  ћирилица
10/12/2018 |  15:39 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Prijevremeni izbori za načelnike i gradonačelnike 17. februara

Prijevremeni izbori za gradonačelnike/načelnike devet gradova/opština u BiH biće održani 17. februara naredne godine, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

CIK je na današnjoj sjednici donio odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca, Bužima, Domaljevca/Šamca, Drvara, Kaknja i Ribnika.

"Utvrđen je rokovnik, odnosno redosljed radnji od danas pa do dana izbora, koji će biti objavljen na veb stranici CIK-a i dostupan svim zainteresovanim. Već od ovog trenutka se mogu preuzeti obrasci za prikupljanje potpisa za učesnike izbora. Očekujemo da ćemo izbore provesti u skladu sa demokratskim standardima i u rokovima", rekao je predsjednik CIK-a Branko Petrić.

Usvojeno je i uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti, prema kojem se prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata podnose CIK-u najkasnije u roku od sedam dana od dana raspisivanja izbora, odnosno od 11. do 17. decembra do 16.00 časova.

Odluka o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora, uputstvo o rokovima izbornih aktivnosti, relevantni obrasci i drugi bitni dokumenti biće dostupni na internet starnici CIK-a www.izbori.ba, pod linkom koji se zove "Prijevremeni izbori 2019".