latinica  ћирилица
10/12/2018 |  16:17 ⇒ 17:43 | Autor: RTRS

Biciklistička trka "Beograd- Banjaluka" biće održana u aprilu iduće godine

Međunarodna biciklistička trka "Beograd- Banjaluka" biće održana u aprilu iduće godine. Opština Vlasenica je domaćin prve, i starta druge etape trke.
Biciklistička trka - Foto: RTRS
Biciklistička trkaFoto: RTRS

Biciklistička trka Beograd-Banjaluka jedan je od najvećih regionlanih sportskih događaja, a naći se na mapi Beograd-Banjaluka, predstavlja veliku čast za Vlasenicu.

- To su dva centra koja povezuju Srpsku i Srbiju. I takav događaj regionalnog karaktera da se odvija na području Vlasenice velika je stvar za nas - kaže Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Iz biciklističkog kluba Vlasenica ističu da već imaju iskustva sa sličnim događajima, jer su već tri puta organizovali državna prvenstva u biciklizmu.

- Ono što znači za nas to je da smo mi ovom organizacijom biciklizam digli na veći nivo, kada je u pitanju ne samo Vlasenica, već kompletna regija i Srpska i BiH - navodi Željko Lukić, BK Vlasenica.

I ove godine za trku vlada velika zainteresovanost. Do sada je prijavljeno 170 biciklista.

- Prva etapa startuje iz Beograda 18 aprila i završava se isti taj dan u Vlasenici nakon 250 kilometara. Mi smo odlučili da u Vlasenici napravimo i krugove, da bude još interesantnije, a nakon toga startujemo prema Brčkom - kaže Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Biciklisti će u okviru trke skoro 800 kilometara preći za četiri dana i u četiri etape.