latinica  ћирилица
10/12/2018 |  16:31 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

"S ljubavlju hrabrim srcima" 23. decembra; Pozovite 1411

Humanitarna akcija "S ljubavlju i hrabrim srcima", pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, već deveti put sprovodi se u Srpskoj.

Sredstva prikupljena ove godine biće iskorišćena za kupovinu uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

Oko 150-200 djece u Republici Srpskoj godišnje ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike.

Dvanaestogodišnjoj Teodori, koja je oboljela od cerebralne paralize, ovaj tretman će uskladiti pokrete što će joj kasnije pomoći da lakše radi domaće zadatke i postane mnogo samostalnija.

Direktan efekat primjene savremene robotike znači značajno bolji ishod liječenja i podizanja kvaliteta života djece sa dijagnozama spina bifide, cerebralne paralize, te povredama glave i kičmene moždine.

Podršku kampanji Predsjednika Republike, ove godine, svojim nastupima i pozitivnom energijom pružiće djeca i mladi umjetnici iz svih krajeva Srpske. I oni će, svako na svoj način, doprinijeti akciji, koja će njihovim vršnjacima koji imaju potrebu za robotski asistiranom rehabilitacijom obezbijediti adekvatno liječenje. Pozovite 1411!