latinica  ћирилица
10/12/2018 |  21:48 ⇒ 21:50 | Autor: RTRS

"Vrapčići": Velika čast što učestvuju u akciji "S ljubavlju hrabrim srcima"

Kada djeca pomažu djeci, onda to ima poseban značaj. Najmlađi banjalučki pjevači, iz dječijeg hora "Vrapčići", ponosni su što su i oni partneri predsjednice Republike Srpske u humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava već devetu godinu.

Hor “Vrapčići“ ove godine slavi 25 godina rada. Iznjedrio je brojne talente i postao pravi banjalučki brend, a njihove pjesme pjevaju djeca širom svijeta.

Rukovodilac Hora "Vrapčići" Branislav Đaković rekao je da je za ovaj hor poznat po svom humanitarnom angažmanu, te da se svake godine uključuje u mnogobrojne humanitarne akcije, a naročito kada je riječ o djeci.

"Ove godine predsjednik Srpske je izrazila želju da joj 'Vrapčići' budu partner u ovoj kampanji, te će nam biti velika čast da u tom svojstvu pokažemo naše umijeće u kampanji koja ima izuzetan društveni značaj", naglasio je Đaković.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su kupovini uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju, koji će pomoći djeci sa cerebralnom paralizom, povredama glave i kičmene moždine, sa različitim poremećajima kretanja.

Učestvujući u humanitarnim akcijama, ovi mališani od najranijeg djetinjstva uče da budu dobri ljudi, ali daju i veliku lekciju odraslima, pozivajući ih da krenu njihovim stopama.