latinica  ћирилица
11/12/2018 |  15:56 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

Od januara pedijatrijski timovi u Bolnici Zvornik

U Bolnici u Zvorniku od prvog januara biće osnovana dva pedijatrijska tima za djecu uzrasta do šest godina. Usluga će, kažu, biti bolja, a liste čekanja kraće.

Ideja nadležnih u zvorničkoj Bolnici da se formiraju dva pedijatrijska tima, naišla je na odobrenje Fonda zdravstvene zaštite Republike Srpske. U timovima će ordinirati specijalisti pedijatrije Vera Tanacković i Željka Popović.

"Kod nas će dolaziti djeca praktično od rođenja pa do šeste godine starosti. Moći će da dobiju uslugu prvog pregleda, pregleda za vakcinaciju, pregleda kad su bolesni, i sve usluge koje su im neophodne u prvom susretu sa pedijatrom", istakla je doktor Željka Popović, načelnica Pedijatrijskog odjeljenja.

Od prvog januara, timovi će raditi svakim radnim danom.

"Na ovaj potez smo se odlučili jer želimo da našim najmlađim sugrađanima pružimo što adekvatniju i što bolju zdravstvenu zaštitu. Ovim putem pozivam sve roditelje djece uzrasta od 0 do 6 godina da se jave u našu bolnicu i registruju ili preregistruju svoju djecu u jedan od dva tima", rekao je Ivan Popović, direktor JZU Bolnica Zvornik.

Sve što treba da urade roditelji je da ponesu dječiju zdravstvenu knjižicu, a služba će odraditi sav posao, tako da će biti pošteđeni obilazaka ljekara.

Krajnji rok za registraciju je 31. decembar.