latinica  ћирилица
11/12/2018 |  18:14 ⇒ 18:38 | Autor: SRNA

Vučić zamolio šeika Bin Zajeda za podršku u vezi sa KiM

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je prestolonasljednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda el Nahjana da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbijedi podršku za rješavanje problema u vezi sa Kosovom i Metohijom mirnim putem.
Aleksandar Vučić i šeik Mohamed bin Zajed el Nahjana (foto:twitter.com) -
Aleksandar Vučić i šeik Mohamed bin Zajed el Nahjana (foto:twitter.com)

Vučić je šeika Mohameda na sastanku u Abu Dabiju obavijestio da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske samoproglašenog Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Srbije rekao je da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zemlja ostvaruje u svim oblastima, kao i sve važnije mjesto koje zauzima na međunarodnoj sceni, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Na sastanku je bilo riječi o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Dvojica sagovornika dogovorila su se da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva Srbije i UAE, te izrazili zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta "Beograd na vodi", kao i zbog nastavka saradnje putem ulaganja "Etihada" u "Er Srbiju".

Vučić i šeik Mohamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.